2022 m. Pasaulio žaidynių atranka Ispanijoje

Elitiniai Europos standartinių šokių sportininkai sekmadienio vakarą Ispanijos La Nucijos mieste kovojo dėl kelialapių į 2022 m. Pasaulio žaidynes, vyksiančias JAV.

Lietuvai šioje atrankoje atstovavo Evaldas ir Ieva Sodeikos (Kauno “Kaspinas”) bei Edgaras ir Indrė Baltaragiai (Kauno “Sūkurys” – Kauno “Rolo”).

E. ir I. Sodeikos po ilgos pertraukos varžybose puošėsi ne aukščiausios prabos medaliu, o sidabriniu. Kadangi Pasaulio žaidynėse kartu varžosi ir mėgėjų, ir profesionalų poros, tai ir atrankoje į žaidynes dalyvavo abiejų šių grupių sportininkai. Pasaulio mėgėjų čempionai E. ir I. Sodeikos susikovė su pasaulio profesionalų čempionais Dmitrijumi Žarkovu ir Olga Kulikova iš Rusijos. Šį kartą dvikova baigėsi Rusijos šokėjų pergale, tačiau JAV abi poros vėl turės galimybę pasivaržyti tarpusavyje, nes abi iškovojo vietas Pasaulio žaidynių programoje.

E. ir I. Sodeikos galutinėje įskaitoje surinko 195,000 balo. Geriausiai jiems finale sekėsi atlikti tango – šis šokis įvertintas 39,250 balo iš 40 galimų.

E. ir I. Baltaragiai šioje atrankoje užėmė 18-ąją vietą, surinkę 161,800 balo. Geriausiai ketvirtfinalyje buvo įvertintas taip pat mūsų šokėjų tango – 32,500 balo.

Iš viso Europos atrankoje dalyvavo 46 duetai. Artimiausiu metu patikslinsime, kiek Europos atrankos porų turės teisę vykti į Pasaulio žaidynes.

Turnyre šokėjus vertino teisėjų kolegija, sudaryta iš Ispanijos, Norvegijos, Rumunijos, Rusijos, Lenkijos, Estijos, Čekijos, Italijos, Danijos arbitrų. Kolegijoje dirbo ir Lietuvos teisėja Daiva Dackevičienė.