WDSF Grand Slam ir WDSF reitingo varžybos Ispanijoje

Praėjusį ilgąjį savaitgalį Ispanijos Naronos mieste, Galicijoje, buvo surengtas WDSF reitingo turnyras įvairių amžiaus grupių šokėjams, o suaugusiesiems vyko pirmosios po pandemijos Grand Slam reitingo varžybos.

WDSF suaugusiųjų Grand Slam standartinių šokių varžybose dalyvavo mūsų šokėjai Edgaras Baltaragis ir Indrė Baltaragė (Kauno “Rolo” – Kauno “Sūkurys”). Pusfinalyje surinkę lygiai 167 balus bei geriausiai sušokę Vienos valsą ir kvikstepą, E. ir I. Baltaragiai galutinėje įstaitoje užėmė 10 – 11-ąją vietą, pasidalindami ją su šokėjais iš Azerbaidžano.

Pirmojo po pandemijos Grand Slam turnyro nugalėtojais tapo F. Galupo ir D. Pačini iš Italijos, antrąją vietą užėmė T. ir V. Fainšil iš Vokietijos, trečiąją – R. Kožok ir A. Matei iš Rumunijos. Ketvirtoji ir šeštoji vieta atiteko Lenkijos šokėjams – D. Myčkai ir M. Freibergai bei M. Bžožovski ir J. Mozdžonek, penktoji – Latvijos atstovams V. Šurinui ir A. Meškovai. Iš viso WDSF Grand Slam standartinių šokių varžybose dayvavo 34 poros.

WDSF senjorų II amžiaus grupės standartinių šokių varžybose 2-ąją vietą užėmė Nerijus Stukas ir Laura Montvilaitė (Kauno “Kaspinas”). Laimėję fokstrotą ir kvikstepą, galutinėje įskaitoje jie nusileido Portugalijos šokėjams D. Sousa ir E. Pera.

WDSF Grand Slam varžybose teisėjavo vertintojai iš Rumunijos, Maltos, Čekijos, Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Norvegijos, Prancūzijos, Kanados, Lenkijos, Portugalijos. Vertinimo komisijoje taip pat dirbo teisėja iš Lietuvos Daiva Dackevičienė.