Jaunių ir jaunimo WDSF varžybos Roterdame

Visos WDSF šokėjų amžiaus grupės Roterdame galėjo varžytis dėl pasaulio reitingo taškų. Varžybos buvo surengtos ir jauniams II, ir jaunimui. Lietuvos sportininkai šiose grupėse šoko keturis finalus ir keturis pusfinalius.

Medalius Roterdame pavyko iškovoti Kiprui Kūrai ir Elzei Gintvilei Valiūnaitei (Klaipėdos “Žingsnis” – Vilniaus “Ratuto”). Jaunių II standartinių šokių programoje duetas buvo antras, o Lotynų Amerikos šokių – trečias.

Į jaunių II standartinių šokių varžybų finalą taip pat pateko ir 6-ąją vietą užėmė Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė (Vilniaus “DaVi”). Lotynų Amerikos šokių programoje P. Mitkus ir J. Jančiūnaitė pusfinalyje buvo 9-oje vietoje.

Jaunių II standartinių šokių pusfinalyje šoko Julius Išganaitis ir Guostė Grikštaitė (Kauno Editos Daniūtės šokių studija). Galutinėje įskaitoje kauniečiai 11 – 12-ąją vietas pasidalino su Lenkijos sportininkais.

Jaunių II standartinių ir Lotynų Amerikos šokių programose atitinkamai varžėsi 22 ir 29 duetai.

Tarp Lietuvos šokėjų jaunimo grupėje į finalą pateko Aurimas Meška ir Ainė Rutkauskaitė (Kauno Editos Daniūtės šokių studija – Kauno “Sūkurys”). Galutinėje įskaitoje mūsų šokėjai užėmė 4-ąją vietą.

Grupės pusfinalyje taip pat šoko Kipras Jasiukaitis ir Ieva Gecevičiūtė (Kauno Editos Daniūtės šokių studija), kurie užėmė 11-ąją vietą. Iš viso grupėje varžybas pradėjo 31 pora.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių programoje Kajus Domarkas ir Brigita Chmelevskytė pusfinalyje su Estijos šokėjais pasidalino 10 – 11-ąją vietas. Šioje programoje iš viso varžėsi 27 poros.

WDSF varžybose Roterdame teisėjavo Lietuvos vertintojai Edita Gozzoli ir Martynas Kūra.